Review us on

Google!

Aparate dentare Craiova

În cazul unor dinți înghesuiți care se dovedesc dificil de curățat, este recomandat un tratament ortodontic care ajută la obținerea unei danturi frumoase și sănătoase.

Câteva aspecte despre ortodonția clasică și cea digitală

Mușcătura incorectă poate fi cauza abraziunii dinților, apariția unor dificultăți în procesul de masticație sau vorbire, precum și o suprasolicitare a țesuturilor gingivale și suportului osos.

Totodată, persoanele care prezintă anomalii dento-maxilare au tendința de a-și ascunde zâmbetele din cauza rușinii. Experții recomandă tratamentul timpuriu, respectiv vizitele la medicul ortodont făcute în jurul vârstei de 7 ani.

Prin intermediul tratamentului ortodontic oamenii au posibilitatea de a-și ghida creșterea maxilarelor, inclusiv de a schimba poziția și dimensiunea acestora. De asemenea, dacă tratamentul este desfășurat la timp, dinții permanenți, aflați în erupție, pot să erupă în poziția corectă.

aparate dentare Craiova

Tratamente ortodontice cu alignere (gutiere)

Mai nou, există ortodonția digitală, care constă în tratamentul cu alignere I-align. Aceasta este o procedură modernă de îndreptare a dinților fără brackets sau sârme, un tratament ortodontic de ultimă generație – invizibil!

Alignerele sunt elemente de plastic transparent și foarte dur, ele fiind confecționate în laborator, utilizând tehnologie avansată de imagistică 3D computerizată.

aparate dentare invizibile Craiova

Dr. Raluca Puchiu

medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială
ortodonție | ortopedie dento-facială

aparate dentare Craiova

aparate dentare Craiova

Ai nevoie de aparat dentar?

Tratamente ortodontice pentru copii, adolescenți și adulți.

Întrebări & răspunsuri

Asociația Americană de Ortodonție recomandă un prim consult ortodontic în jurul vârstei de 7 ani. Doar un specialist ortodont îți va putea spune dacă este nevoie de începerea unui tratament ortodontic sau nu. Află mai multe detalii aici:
În medie, perioada unui tratament ortodontic complet este de 18 – 24 de luni, dar depinde foarte mult de fiecare caz în parte și de anomalia care trebuie tratata!
Aparatul dentar nu trebuie sa te sperie când vine vorba despre îngrijirea lui. Poți urmări aici câțiva pași care te vor ajuta să menții o igienă corectă pe perioada tratamentului ortodontic.
COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.