Review us on

Google!

Despre reabilitarea dentară totală,
All-on-4 / All-on-6

Fast & Fixed (All-on-4 / All-on-6) este conceptul modern adoptat de medicii dentiști specialiști de la Clinica Dr Popescu implantologie și estetică din București pentru a restaura dantura pierdută în totalitate (edentație totală). Procedura se realizează pe baza unor implanturi (fixe).

Pornind de la faptul că un zâmbet frumos reprezintă o armă puternică în ceea ce privește clădirea încrederii în sine, clinica dentară Dr Popescu implantologie și estetică din București recomandă această procedură rapidă și eficientă de recuperare a danturii. În prezent, există posibilitatea protezării imediate prin intermediul acestei tehnici moderne, aplicată în toate clinicile moderne de implantologie București.

Important de reținut, este faptul că aceste implanturi permit încărcarea protetică imediată, datorită faptului că ele ocolesc formațiunile anatomice (sinusul maxilar și canalul mandibular). Se pot executa astfel lucrări provizorii, realizate în 48 ore de la intervenție. Acestea se mențin pe arcada timp de 6 luni, până ce lucrarea definitivă reușește să se fixeze prin înșurubare.

Avantajul procedurii Fast&Fixed by Bredent este acela că osul natural al pacientului se valorifică la cel mai înalt nivel. Astfel, sunt evitate intervențiile suplimentare de adiție și augumentare osoasă, reducându-se nu doar costurile, ci și perioada de desfășurare a tratamentului alocată pentru obținerea danturii dorite. Acest lucru este posibil datorită faptului că implanturile realizate într-o singură zi au structură și design diferite. Mai exact, acest tip de implant este mai lung, iar cele laterale sunt inserate în unghi de 35 de grade, evitându-se astfel sinusurile, nervul alveolar sau canalul mandibular, stabilitatea fiind sporită.

reabilitare dentara Bucuresti, implant Fast and Fixed, all on 4, all on 6

Bineînțeles, există cazuri în care osul pacientului nu poate lucra independent oricât de mult am încerca să îl valorificăm. Acest lucru se întâmplă în cazul în care pacientul nu dispune de suficientă cantitate osoasă pentru a asigura inserarea corectă a implantului sau pentru a garanta stabilitatea acestuia pentru o perioadă îndelungată de timp. În astfel de cazuri este necesară o adiție osoasă. În cazul în care inconvenientul este reprezentat de sinusuri, atunci se va apela la procedura sinus lift.

Dr Dan Popescu

medic dentist, competență în implantologie, medic principal
reabilitare dentară | implant dentar

Dr Cristian Iovănescu

medic dentist, competență implantologie
reabilitare dentară | implant dentar

As Maria Amariei

asistent medical stomatologie
reabilitare dentară | implant dentar

Mai mulți dinți lipsă?

Ai nevoie de o reabilitare orală totală.

Tehnicile Fast & Fixed 4 (All-on-4) și Fast & Fixed 6 (All-on-6) – provizoriu și definitiv

Revenind la procesul propriu-zis de implantare a întregii danturi în doar 24 de ore, vom vorbi despre tehnicile „Fast and Fixed 4” și „ Fast and Fixed 6”. Cu alte cuvinte, acest tip de recondiționare a danturii presupune inserarea a 4 sau 6 implanturi pe arcada superioară și 4 pe mandibulă. Diferența dintre „ Fast and Fixed 4 ” și „ Fast and Fixed 6 ” este realizată exclusiv de densitatea osoasă a maxilarului superior.

Astfel, în cazul în care densitatea osoasă este favorabilă susținerii lucrării, atunci tehnica ce utilizează 4 implanturi este ideală, deoarece osul are puterea necesară pentru a susține toți dinții în doar 4 șuruburi. În cazul în care pacientul se confruntă cu o structură osoasă slabă din punct de vedere calitativ, atunci vor fi necesare 6 implanturi. Acestea vor fi inserate astfel: două dintre ele vor avea o poziție înclinată până la 35 de grade pentru a evita formațiunile anatomice învecinate, dar și pentru a asigura buna distribuție a susținerii implanturilor în vederea aplicării lucrării fixe, și două sau 4 implanturi plasate între cele menționate anterior, dar în poziție dreaptă.

Aparte de toate celelalte beneficii ale sistemului Fast&Fixed de la Bredent, există un substrat psihologic ce are puterea de a cântări foarte mult în decizia pacienților și anume gândul că seara se vor întoarce acasă cu dantura completă. În urma aplicării implanturilor se va aplica o lucrare provizorie care are rolul de a testa corectitudinea aplicării implanturilor, de a oferi un aspect estetic, dar și de a reda în mare parte funcția de masticație. De asemenea, aceasta are și rolul de a solidariza rigid și fără tensiune implanturile între ele.

Deși lucrarea aplicată imediat este provizorie, ea este fixă. Ea conține 10 dinți, de la premolarul 2 până la omologul său aflat în partea opusă. Abordarea nu are doar un rol estetic. Continuarea dinților posteriori nu poate fi aplicată, deoarece, în această fază, integrarea acestora este interzisă. Pentru a spori rezistența, dinții din alcătuirea lucrării provizorii pot fi îngroșați pe interior.

reabilitare dentara Bucuresti, implant Fast and Fixed, all on 4, all on 6

reabilitare dentara Bucuresti, implant Fast and Fixed, all on 4, all on 6

În urma etapei lucrării provizorii se va aplica lucrarea definitivă formată, de cele mai multe ori, din 12 dinți sau din 14, dar fiind faptul că sunt permise prelungiri de una sau de două măsele posterior ultimului implant. Lucrarea este alcătuită din două componente: structura de rezistență confecționată metalic, din polimeri sau din zirconiu și suprastructura sau dinții propriu-ziși, care sunt alcătuiți fie din ceramică, zirconiu sau compozit.

Puntea se fixează prin înșurubare de către specialiștii noștri. Aceștia vor utiliza o cheie dinamometrică cu cuplu de forțe controlat. Lucrarea fixă poate fi îndepărtată cu ușurință prin deșurubare ori de câte ori este nevoie pentru igienizarea profesională periodică.

Etapele unui tratament prin tehnicile All-on-4 / All-on-6

1. Consultația și planul de tratament All on 4/6

În cadrul consultației inițiale, medicul va analiza cavitatea bucală și va realiza o radiografie panoramică, analize de sânge și investigații cu ajutorul tomografului dentar. În baza acestor investigații, se va realiza planul de tratament și se va determina dacă osul are un volum suficient pentru inserția implantelor. Tot în această etapă stomatologul decide dacă se vor insera 4 sau 6 implanturi dentare.

2. Inserarea implanturilor prin tehnica All on 4 / 6

A doua etapă a tratamentului presupune inserarea implanturilor, printr-o intervenție chirurgicală, realizată sub anestezie. Dacă este necesară și extracția unor dinți, acest procedeu are loc în aceeași intervenție.

3. Instalarea lucrării proteteice provizorii

La 24 de ore după inserarea implanturilor, se instalează lucrarea protetică provizorie.

4. Realizarea lucrării permanente

În urma procesului de vindecare, când implanturile au fost integrate în os (după aproximativ 4-6 luni), se realizează lucrarea permanentă.

Întrebări & răspunsuri

Reabilitarea dentară totală presupune diagnosticarea tuturor patologiilor orale si a celor de la nivelul articulației temporo-mandibulare. În urma examenelor clinice și paraclinice, se realizează eliminarea proceselor inflamatorii și infecțioase (extracții dentare, extirpările nervilor dentari, tratarea canalelor dentare, inserarea implanturilor acolo unde este cazul).
Reabilitarea totală prin tehnica all on 4/6 sau dinți ficși în 24 de ore, este o metodă de tratament prin care se înlocuiesc toți dinții de pe o arcadă cu implanturi dentare. Această tehnică este o soluție sigură și sănătoasă pentru recuperarea tuturor dinților. Atunci când osul maxilar are un grad ridicat de degradare, se recomandă folosirea a 6 implanturi pentru a oferi o mai bună stabilitate și o distribuție mai eficientă a alimentelor în cadrul procesului de masticație.
Pentru realizarea etapelor implantului dentar, este nevoie de 3,6 sau mai multe luni, în funcție de situația fiecărui pacient. În prima etapă se inseră implantul dentar, după care se așteaptă o perioadă de timp, stabilită de medicul implantolog. După această perioadă, pecientul revine în cadrul clinicii pentru amprentarea implantului și realizarea coroanei dentare.
IMPLANTOLOGIE
reabilitări dentare | implanturi dentare | implanturi Fast & Fixed | All-on-4 / All-on-6