Întrebări frecvente stomatologie București
În urma unui control stomatologic pot fi depistate la timp cele mai mici probleme, astfel că o vizită la fiecare 6 luni poate face diferența dintre o dantură sănătoasă și una mai puțin sănătoasă.
După realizarea unei igienizări în cadrul cabinetului, este foarte importantă întreținerea ei acasă, astfel că periajul dentar corect zilnic, ața dentară, precum și utilizarea unei ape de gură reprezintă cele mai importante instrumente. Pe lângă acestea sunt importante și limitarea gustărilor bogate în zahăr, dar și o dietă echilibrată în fructe și legume.
Cariile dentare reprezintă distrugerea ţesutului dur al dintelui. Apariţia cariilor este influenţată de stilul nostru de viaţă – ce mâncăm, cum ne îngrijim dantura, dacă apa potabilă este fluorurată suficient şi ce pastă de dinţi folosim. Şi ereditatea joacă un rol în susceptibilitatea de formare a cariilor dentare.
Obturaţia este o metodă de reconstrucţie a unui dinte deteriorat de carii, pentru a-i reda funcţia şi forma normală. Când execută o obturaţie, medicul dentist îndepărtează întâi ţesutul dentar afectat, curăţă zona, apoi astupă cavitatea cu material de obturaţie.
Reabilitarea dentară totală presupune diagnosticarea tuturor patologiilor orale si a celor de la nivelul articulației temporo-mandibulare. În urma examenelor clinice și paraclinice, se realizează eliminarea proceselor inflamatorii și infecțioase (extracții dentare, extirpările nervilor dentari, tratarea canalelor dentare, inserarea implanturilor acolo unde este cazul).
Extracția dentară este o manoperă chirurgicală ce constă în îndepărtarea unui dinte din cavitatea orală cu ajutorul unor instrumente special destinate acestei intervenții (clești, luxatoare, elevatoare).
Implant! Alegerea implantului în detrimentul punții dentare se realizeaza pentru a nu sacrifica dinții vecini. Implantul dentar este o piesă din titan, sub forma unui șurub, care se inseră în os pentru a înlocui rădăcina dintelui natural care lipsește. Inserarea implantului se realizează după ce locul extracției s-a vindecat sau imediat dupa extrație atunci cand acest lucru este posibil.
Pentru realizarea etapelor implantului dentar, este nevoie de 3,6 sau mai multe luni, în funcție de situația fiecărui pacient. În prima etapă se inseră implantul dentar, după care se așteaptă o perioadă de timp, stabilită de medicul implantolog. După această perioadă, pecientul revine în cadrul clinicii pentru amprentarea implantului și realizarea coroanei dentare.
Reabilitarea totală prin tehnica all on 4/6 sau dinți ficși în 24 de ore, este o metodă de tratament prin care se înlocuiesc toți dinții de pe o arcadă cu implanturi dentare. Această tehnică este o soluție sigură și sănătoasă pentru recuperarea tuturor dinților. Atunci când osul maxilar are un grad ridicat de degradare, se recomandă folosirea a 6 implanturi pentru a oferi o mai bună stabilitate și o distribuție mai eficientă a alimentelor în cadrul procesului de masticație.
Factorii care afectează implantul dentar sunt identici cu cei care au dus la pierderea dinților naturali (fumat, alcool, igienă defectuoasă, lipsa controalelor stomatologice). Durata de viață a unui implant în condiții ideale este de 10-20 de ani cu o rată de succes de 96%.
Fațetele dentare sunt piese realizate în laborator din ceramică integrală sau zirconiu, care se aplică pe fața vizibila a dinților și care corectează aspectele nefavorabile ale dinților naturali. Fațetele se aplică în urma unei șlefuiri minime. Fațetele dentare corecteaza forma, culoarea, dimensiunea și poziția și reprezintă o soluție foarte bună pentru dinții frontali care prezinta multiple obturații.
Ambele coroane sunt realizate din materiale sigure și biocompatibile. Zirconiul este un material dur și foarte rezistent la presiuni mari, fiind mai des folosit în zonele masticatorii, tocmai datorită forțelor suportate. Diferența dintre cele două tipuri de coroane este cea estetică. Deoarece metalul este de o nuanță gri, chiar dacă acesta trece printr-un proces de opacifiere înainte ca ceramica să fie aplicată, nu se poate obține aceeași culoare și transluciditate care se poate obține pe suportul de zirconiu. Zirconiul face posibilă obținerea unei culori cât mai fidele și mai potrivite fiecărui pacient în parte.
Dorești o programare?
click pe buton pentru programare online
Implant dentar
Implant dentar București, implantologie, medic dentist specialist în implantologie, implant dentar rapid
Reabilitare orală
Reabilitare dentară totală, reabilitare orală, sisteme implant Fast and Fixed, All-on-4 / All-on-6
Protetică dentară
Proteză pe implant, proteză dentară totală, coroane dentare, coroana zirconiu, fațete dentare, dinți ceramică