Review us on

Google!

Profilaxie dentară

Cea mai bună strategie pentru a menține dinții și gingiile sănătoase pe termen lung este practicarea unei bune igiene dentare. Pacienții subestimează frecvent îngrijirea orală.

Profilaxia dentara este realizata la domiciliu de către fiecare persoană, prin periajul dentar, folosirea aței dentare și a apei de gură, iar în mod profesional, în cabinetul medicului stomatolog, la intervale stabilite, prin controale si igienizari dentare profesionale.

 

Igienizare dentară profesională

Igiena orală zilnică, realizata de 2 ori pe zi - dimineata si seara, este cea mai bună metodă de prevenire a cariilor dentare, a afecțiunilor gingivale sau a bolilor parodontale. În clinica noastra dentară, se efectuează o igienizare dentară completă, incluzand detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, airflow si fluorizarea arcadelor dentare. La fiecare 6-12 luni, aceasta este realizata personalizat pentru fiecare pacient, în funcție de nevoile existente in acel moment (profilaxia cariei dentare, profilaxia bolii parodontale).

Prezența fluorurii în produsele de igienă orală previn aparitia cariilor dentare. Această componentă se găsește în apa potabilă, în produsele lactate, în cereale și în frunzele de ceai și este prezentă în viața tuturora.

igienziare dentara, detartraj Bucuresti, AirFlow - dentist Bucuresti

Tartrul dentar

Tartrul este un factor iritativ al gingiei, motiv pentru care se produce gingivita bacteriană. Dacă nu se tratează la o clinică stomatologică aceasta evoluează prin retracția gingiei și apariția bolii parodontale. Odată cu gingia, se retrage și suportul osos al dinților și apare mobilitatea dentară (dinții încep să se miște) și apoi pierderea permanentă a dinților.

Controlul periodic la dentist

Efectuarea controlului periodic la clinica stomatologică și a detartajului la 3, 6 sau maximum 12 luni, în functie de necesitățile fiecăruia, sunt deosebit de importante pentru prevenirea pierderii, aparent inexplicabile, a dinților.

Dr Dan Popescu

medic dentist, competență în implantologie, medic principal
igienizare profesională | detartraj | AirFlow

Dr Cristian Iovănescu

medic dentist, competență implantologie
igienizare profesională | detartraj | AirFlow

As Maria Amariei

asistent medical stomatologie
igienizare profesională | detartraj | AirFlow

Detartraj, igienizare?

Profilaxie: detartraj București, igienizare, AirFlow.

Detatraj cu ultrasunete București

Detartajul cu ultrasunete este o procedură simplă, nedureroasă, urmată de un periaj profesional și, acolo unde este cazul, igienizare cu air flow – un aparat care îndepărtează restul microparticulelor, împreună cu colorațiile dentare produse de alimente, ceai, cafea sau țigări.

Sigilări dentare București

Sigilarea dentară reprezintă o măsură de prevenție a cariei asupra dinților, în special recomandată copiilor, adolescenților și de ce nu, aduților care prezintă risc de cariere a dinților. Sigilarea dentară este o manoperă simplă, nedureroasă, rapidă și eficientă pentru pacienții care doresc să-și păstreze dantura sănătoasă. Durata unei sigilări dentare depinde de mai mulți factori printre care:

  • igiena pacientului,
  • tipul ocluziei
  • alimentația.

igienziare dentara, detartraj Bucuresti, AirFlow - dentist Bucuresti

O sigilare dentară corectă poate rezista până la cațiva ani, dacă se respectă o igienă bună indicată de medic. Este important ca sigilările să fie ținute sub observație la interval regulat de timp, prin vizita la stomatolog. Medicul poate stabili dacă s-a păstrat integritatea, dacă mai este necesară adaugarea de material sau îndepartarea, lui fără consecințe asupra dinților.

Întrebări & răspunsuri

Ambele coroane sunt realizate din materiale sigure și biocompatibile. Zirconiul este un material dur și foarte rezistent la presiuni mari, fiind mai des folosit în zonele masticatorii, tocmai datorită forțelor suportate. Diferența dintre cele două tipuri de coroane este cea estetică. Deoarece metalul este de o nuanță gri, chiar dacă acesta trece printr-un proces de opacifiere înainte ca ceramica să fie aplicată, nu se poate obține aceeași culoare și transluciditate care se poate obține pe suportul de zirconiu. Zirconiul face posibilă obținerea unei culori cât mai fidele și mai potrivite fiecărui pacient în parte.
Fațetele dentare sunt piese realizate în laborator din ceramică integrală sau zirconiu, care se aplică pe fața vizibila a dinților și care corectează aspectele nefavorabile ale dinților naturali. Fațetele se aplică în urma unei șlefuiri minime. Fațetele dentare corecteaza forma, culoarea, dimensiunea și poziția și reprezintă o soluție foarte bună pentru dinții frontali care prezinta multiple obturații.
Implant! Alegerea implantului în detrimentul punții dentare se realizeaza pentru a nu sacrifica dinții vecini. Implantul dentar este o piesă din titan, sub forma unui șurub, care se inseră în os pentru a înlocui rădăcina dintelui natural care lipsește. Inserarea implantului se realizează după ce locul extracției s-a vindecat sau imediat dupa extrație atunci cand acest lucru este posibil.
Reabilitarea totală prin tehnica all on 4/6 sau dinți ficși în 24 de ore, este o metodă de tratament prin care se înlocuiesc toți dinții de pe o arcadă cu implanturi dentare. Această tehnică este o soluție sigură și sănătoasă pentru recuperarea tuturor dinților. Atunci când osul maxilar are un grad ridicat de degradare, se recomandă folosirea a 6 implanturi pentru a oferi o mai bună stabilitate și o distribuție mai eficientă a alimentelor în cadrul procesului de masticație.
IMPLANTOLOGIE
reabilitări dentare | implanturi dentare | implanturi Fast & Fixed | All-on-4 / All-on-6