Review us on

Google!

reabilitare dentara All-on-4 / All-on-6, implant dentar Bucuresti

Despre sistemul de reabilitare dentară All-on-4 / All-on-6

All-on-4 / All-on-6 se referă la un sistem care utilizează 4 sau respectiv 6 implanturi dentare și oferă o soluție viabilă și raidă pentru a înlocui o întreagă arcadă dentară.

All-on-4 și All-on-6 sunt ambele tehnici de implantologie care implică utilizarea de implanturi dentare pentru a susține o punte dentară completă. Aceste tehnici sunt destinate persoanelor care au pierdut majoritatea sau toți dinții (edentație parțială / edentație totală) și doresc o soluție permanentă și stabilă pentru a-și recăpăta zâmbetul și funcționalitatea masticatorie. Principala diferență între cele două tehnici constă în numărul de implanturi dentare utilizate pentru susținerea punții dentare.

reabilitare dentara All-on-4 / All-on-6, implant dentar Bucuresti

Sistemul cu 4 implanturi dentare: All-on-4

Sistemul cu implanturi dentare All on 4, utilizează patru implanturi dentare pentru a susține o punte dentară completă. Aceste implanturi sunt plasate strategic în maxilar sau mandibulă, astfel încât să ofere suport și stabilitate maximă punții dentare. All-on-4 este o tehnică inovatoare, care permite pacienților să obțină dinți noi fixați într-o singură zi, ceea ce reduce perioada de vindecare și timpul necesar pentru finalizarea tratamentului.

reabilitare dentara All-on-4 / All-on-6, implant dentar Bucuresti

Sistemul cu 6 implanturi dentare: All-on-6

Sistemul cu implanturi dentare All on 6 utilizează șase implanturi dentare pentru a susține puntea dentară. Această tehnică poate fi preferată în cazurile în care există mai multă rezorbție osoasă sau mai puțină densitate osoasă în maxilar sau mandibulă. Prin utilizarea a șase implanturi, se obține o stabilitate și rezistență mai mare a punții dentare.

Atât tehnica All-on-4, cât și cea All-on-6 reprezintă soluții excelente pentru persoanele care suferă de edentare totală sau aproape totală și doresc o soluție permanentă și stabilă pentru înlocuirea dinților. Este important să consulți un medic stomatolog sau un specialist în implantologie pentru a determina cea mai potrivită opțiune în funcție de nevoile tale specifice și starea orală.

Avantajele tratamentului cu implanturi dentare All on 4 / All on 6

 • Reabilitare rapidă: Atât tehnica All-on-4, cât și cea All-on-6 permit pacienților să obțină dinți noi ficși într-o singură zi sau într-un timp foarte scurt. Acest lucru înseamnă că pacientul poate pleca de la cabinetul stomatologic cu o dantură funcțională și estetică imediat după intervenție, evitând perioadele lungi de vindecare și așteptare necesare în cazul altor proceduri.
 • Stabilitate și confort: Tehnicile All-on-4 și All-on-6 utilizează implanturi dentare pentru a susține puntea dentară completă. Aceste implanturi sunt plasate strategic în maxilar sau mandibulă, în zonele cu densitate osoasă adecvată. Acest lucru oferă o stabilitate și rezistență mai mare în comparație cu alte opțiuni, cum ar fi protezele dentare clasice. Pacienții se pot bucura de o senzație mai naturală și confortabilă a dinților, putând vorbi, mesteca și zâmbi fără restricții.
 • Estetică îmbunătățită: Tehnicile All-on-4 și All-on-6 oferă rezultate estetice deosebite. Punțile dentare fixate pe implanturi sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea feței și a dinților pacientului. Aceasta permite obținerea unui zâmbet estetic și armonios, care îmbunătățește încrederea și calitatea vieții pacientului.
 • Conservarea oaselor: Implanturile dentare All-on-4 și All-on-6 stimulează creșterea osoasă și menținerea densității osoase. Acest lucru ajută la prevenirea resorbției osoase ulterioare și menținerea structurii faciale. Prin comparare, alte opțiuni, cum ar fi protezele dentare clasice, nu pot oferi aceeași stimulare osoasă și pot conduce la pierderea oaselor în timp.
 • Îmbunătățirea calității vieții: Având o dantură stabilă, funcțională și estetică, pacienții care optează pentru tratamentele All-on-4 sau All-on-6 își pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Aceștia pot mânca o gamă variată de alimente, se pot exprima fără restricții și pot avea o încredere crescută în aspectul lor.

reabilitare dentara All-on-4 / All-on-6, implant dentar Bucuresti

Care lucrări dentare pot fi susținute cu ajutorul sistemelor cu implanturi dentare All-on-4 / All-on-6?

 • Proteze dentare totale: Aceasta este opțiunea cea mai comună și se referă la înlocuirea tuturor dinților lipsă sau deteriorați cu o proteză dentară fixată pe implanturi. Aceasta poate include toți dinții, de la premolari la molari, într-o singură proteză pe implant. Protezele dentare totale susținute de implanturi oferă stabilitate, rezistență și funcționalitate comparabile cu dinții naturali.
 • Lucrări dentare hibride: Lucrările dentare hibride combină implanturile dentare cu alte materiale protetice, pentru a crea o structură protetică durabilă și estetică. Aceste lucrări pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea feței și a dinților pacientului, obținându-se astfel un rezultat estetic deosebit.
 • Lucrări dentare fixe: Sistemele All-on-4 și All-on-6 permit realizarea de lucrări dentare fixe, ceea ce înseamnă că puntea dentară este permanent fixată pe implanturi și nu poate fi îndepărtată de pacient. Acest lucru oferă o senzație mai naturală și o stabilitate mai mare în comparație cu protezele dentare clasice, care necesită adesea fixative și pot fi mai puțin confortabile.
 • Lucrări dentare temporare: În timpul procesului de tratament cu implanturi All-on-4 sau All-on-6, pacientul poate beneficia de lucrări dentare temporare. Aceste lucrări temporare sunt utilizate pentru a înlocui dinții lipsă în timpul perioadei de vindecare a implanturilor și până când puntea dentară finală este realizată și fixată pe implanturi.

Este important de menționat că tipul exact de lucrare dentară utilizată în tratamentul All-on-4 sau All-on-6 va fi determinat în urma evaluării individuale a pacientului de către medicul stomatolog sau specialistul în implantologie. Aceștia vor lua în considerare nevoile și dorințele pacientului, precum și condiția orală specifică, pentru a determina cea mai potrivită lucrare dentară.

reabilitare dentara All-on-4 / All-on-6, implant dentar Bucuresti

All-on-4 vs All-on-6

All-on-4 și All-on-6 sunt două opțiuni populare de tratament pentru înlocuirea tuturor dinților lipsă sau deteriorați cu ajutorul implanturilor dentare. Ambele tehnici au avantaje și considerente importante de luat în considerare. Este important însă, să consulți un medic stomatolog sau un specialist în implantologie pentru a evalua în mod adecvat starea orală și a determina cea mai potrivită opțiune între All-on-4 și All-on-6, în funcție de nevoile și dorințele tale specifice. Iată o comparație între All-on-4 și All-on-6:

 • Numărul de implanturi dentare: All-on-4 utilizează patru implanturi dentare pentru susținerea punții dentare complete, în timp ce All-on-6 utilizează șase implanturi dentare. Astfel, All-on-4 necesită mai puține implanturi decât All-on-6. Aceasta poate însemna un proces de tratament mai rapid și mai puțin invaziv pentru All-on-4, dar și o stabilitate și rezistență mai mare în cazul All-on-6, datorită unui număr mai mare de implanturi.
 • Densitatea osoasă: All-on-4 poate fi o opțiune mai adecvată în cazurile în care pacientul prezintă o densitate osoasă redusă sau resorbție osoasă mai mare, deoarece utilizează un număr mai mic de implanturi. All-on-6 poate fi preferat în cazurile în care există suficientă densitate osoasă și se dorește o stabilitate și rezistență mai mare.
 • Complexitatea procedurii chirurgicale: All-on-4 implică mai puține implanturi și poate fi considerat mai puțin invaziv și mai puțin complex în comparație cu All-on-6. Cu toate acestea, complexitatea fiecărei proceduri poate varia în funcție de anatomia pacientului și de evaluarea individuală.
 • Costul tratamentului: Costul tratamentului poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv numărul de implanturi utilizate. Deoarece All-on-6 necesită un număr mai mare de implanturi, poate fi mai costisitor decât All-on-4. Cu toate acestea, costul exact depinde de fiecare caz în parte și ar trebui discutat cu medicul stomatolog sau specialistul în implantologie.
 • Rezultate estetice: Atât All-on-4, cât și All-on-6 pot oferi rezultate estetice excelente, deoarece punțile dentare sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea feței și a dinților pacientului. Cu toate acestea, în funcție de necesitățile și dorințele estetice individuale, All-on-6 poate oferi un nivel mai mare de detaliu și realism în designul punții dentare, datorită unui număr mai mare de implanturi.

Dr Dan Popescu @ Clinica Dr Popescu, implant dentar Bucuresti

Dr Dan Popescu
medic dentist, competență în implantologie, team leader